Tekniska beräkningar

Deva Mecaneyes och Tau Beräkning

Vi förvärvade 2018 Västeråsföretaget Tau Beräkning för att stärka upp och komplettera den interna utvecklingsverksamheten. Tau Beräkning är ett beräkningsföretag som sedan starten 2003 vuxit sig starka och blivit ledande inom teknisk beräkning i Mälardalsregionen.  Genom förvärvet har vi utökat vår kompetenspalett och vi är idag stolta över att kunna erbjuda våra kunder expertis inom ytterligare ett område. Genom gedigna och väl genomförda tekniska beräkningar kan produkters säkerhet och kvalitet styrkas, utvecklingsledtider kan förkortas och beräkningarna kan också bli ett komplement till provning.

Flera dimensioner av teknisk beräkning

Genom ett brett spektra av komptenser kan vi erbjuda helhetslösningar så väl som spjutspetsinriktade insatser. Beräkningar, dimensioneringar, simuleringar och analyser kan antingen utföras som enskilda beräkningsuppdrag eller som delar av större utvecklings- eller orderprojekt både internt och ute hos er som kund. Vi har även erfarenhet av att driva större projekt och utredningar så som exempelvis haveriutredningar eller fungera som bollplank och ge tekniskt stöd åt konstruktörer och projektledare. I vår referensprojektportfölj återfinns allt från dimensionering av skruvförband och svetsade konstruktioner till vindlastberäkningar för Telecom master, kortslutningsberäkningar och seismisk beräkning och verifiering. Läs mer om våra kompetensområden nedan.

Vi kan erbjuda lång erfarenhet och spetskompetens inom en rad områden rörande tekniska beräkningar till exempel: Tryckstegring vid ljusbåge, värme och strömning, dynamik och vibrationer och hållfasthet 

Vi arbetar under sekretesskrav och resultaten är uppdragsgivarens egendom.

 

 

 

 

 

Deva är medlen i NAFEMS

 

 

Tryckstegring vid ljusbåge

Beräkning av tryckstegring samt dimensionering för tryckavlastning.

Värme och strömning

Analys av värme- och flödesförlopp med CFD-program eller analytiska metoder.

Dynamik och vibrationer

Analys av vibrationer från roterande magnetfält, fordonsvibrationer och jordbävningar.

Hållfasthet

Dimensionering och analys av hållfastheten i svetsade och gjutna strukturer av stål, aluminium och kompositmaterial.