Om oss

Vi på Deva Mecaneyes har en gedigen tro på svensk industri. Vår mission är att stödja ledande industribolag i arbetet med att nå en absolut världsklass och därigenom skapa långsiktig lönsamhet och tillväxt. Sedan starten 1995 har vi vuxit med kvalitet och är idag drygt 90 medarbetare. Vi är tillräckligt stora för att vara en framgångsrik partner till de ledande globala industribolagen i regionen, samtidigt som vi är så små att varje medarbetare har all möjlighet att engagera sig i bolaget och påverka vår gemensamma framtid.

Vi stödjer våra kunder både på plats i kundens organisation samt genom att driva produktutveckling från vårt eget kontor. Sedan starten har vi levererat över 900 produkter, fixturer och lyftredskap till våra krävande kunder.

Värderingar

Deva Mecaneyes är ett värderingsdrivet företag. Alla medarbetare har tillsammans i ett flertal workshops arbetat med att sätta ord på vad vi på Deva står för. Detta arbete resulterade i våra värderingar – skapa värde, ständig utveckling och visa respekt.

Vi är stolta över vår kultur och våra värderingar som är en viktig framgångsfaktor för vår fortsatta utveckling.

 

Ägarstruktur

Deva Mecaneyes är privatägt och därmed oberoende. Våra huvudägare är Amymone och Deva Group via konsultkoncernen Aros Technology Partners AB. I ATP ingår förutom Deva Mecaneys AB systerbolagen Tritech Technology AB (ca 140 konsulter inom Internet of things, embeddedutveckling, SW/HW mm.) och FiloProcess AB (ca 30 konsulter inom PDM/PLM).

Inom våra huvudägares sfär ingår förutom ATP ett flertal tillverkande industribolag med bas i Sverige med totalt ca 1500 anställda och en samlad omsättning om drygt 3 miljarder SEK.

Deva Mecaneyes har med andra ord starka och intresserade ägare som har ett tydligt fokus på svensk industri.

Styrelsen

1. Lars-Ola Lundkvist, ledamot

Lars-Ola arbetar idag som affärsområdeschef på Lagercrantz Group AB. Han har tidigare arbetat som VD på Westermo, marknadschef inom ABB Robotics och som VD för Deva Mecaneyes AB.

2. Christer Wallberg, ledamot

Christer Wallberg arbetar idag som styrelseordförande på Xllnc AB och Almi Invest Östra Mellansverige, styrelseledamot på Regal Components AB och som vice styrelseordförande på Tacton Systems AB. Han var CEO på Tacton sedan 2001 och under den perioden har Tacton vuxit från 20 medarbetare till en världsledande global leverantör inom säljkonfigurering och designautomation med 250 medarbetare. Innan Tacton har Christer framgångsrikt byggt upp bolag som E-Traveli och Pricer. Christer ingår i styrelsen för Filoprocess AB.

3. Marie Åsling, ledamot

Marie arbetar som Senior Advisor för Amymone AB. Hon var tidigare CFO för Amymonekoncernen under 15 år och har lång erfarenhet av styrelseuppdrag inom Amymones industrirörelse Inducore AB.

4. Mats Bergmark, ledamot

Mats är civilingenjör i botten och arbetar idag som Manager Expert Services på Tritech Technology AB.

5. Robert Demark, ledamot

Robert är CEO / Partner Deva Group AB. Han är styrelseordförande i Memo Industriplast AB och styrelsemedlem i Wikmanshyttan Safety AB, ByBrick AB, Filoprocess AB samt Tritech Technology AB.

6.Olof Sand, ordförande

Olof är styrelseordförande i Regin AB, Truesec AB samt tf. VD och styrelseordförande i Zington AB. Han har tidigare arbetat som VD på Quant, Anticimex, ProAct AB och Acando.

Stabil partner

Deva Mecaneyes AB har sedan många år de högsta kreditratingsnivåerna som delas ut av UC och Soliditet. Detta borgar för att bolaget är välskött och en solid partner för både kunder och medarbetare.

Deva Sports Club

Vi på Deva är aktiva även utanför arbetet och ett gäng sportintresserade devianer startade för ett antal år sedan en sportförening inom Deva – Deva Sports Club. I detta forum arrangeras olika former av arrangemang och genom åren har vi t ex genomfört:

  • Deltagande i olika typer av motionärslopp som t ex Mälarenergi Stadslopp, Blodomloppet etc. Som två exempel deltog drygt 20 Devianer på Blodomloppet 2017 och 20 genomförde Vasastafetten 2019.
  • Downhillcykling i Säfsen
  • Skidåkning i Romme – Deva Winter Expedition
  • Golf tillsammans med coaching från ett pro
  • Devaklassikern
  • Stafettvasan – minst två starka Devalag medverkar årligen på Stafettvasan. Innan loppet tränar vi både teknik och styrka tillsammans.

Fokus för alla aktiviteter är att alla ska kunna medverka och ha roligt tillsammans!